o Klonidin testi
o L-Dopa testi
o Glukagon testi
o GH baskılama testi
• Tiroid Fonksiyon Testleri
o T3 süpresyon testi
• Adrenal Fonksiyon Testleri
o 1 µg ACTH testi
o 250 µg ACTH testi
o Deksametazon süpresyon testleri
• Cinsiyet Gelişim Testleri
o GnRH uyarı testi
o hCG uyarı testi
• Metabolik Testler
o Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT)
Erciyes Üniversitesi Çocuk Göğüs Hastalıkları bölümümüz 2009 yılında Prof. Dr Mehmet Köse tarafınca kurulmuş olup yaklaşık olarak 15 yıldır Kayseri ve çevre illere hizmet etmektedir. Çocuk Göğüs Hastalıkları bölümümüzde çocukluk dönemi akciğer hastalıkları ile ilgili olarak tanı ve tedavi işlemleri yapılmaktadır. Kistik fibrozis, primer silier diskinezi, bronşektazi, tüberküloz, kronik öksürük (4 haftadan uzun süren), doğumsal akciğer anomalileri, prematürenin akciğer hastalıkları (bronko pulmoner displazi), bronşiyolit, bronşit, pnömoni, plevral efüzyon, sistemik hastalıkların akciğer tutulumu, intersitisiyel akciğer hastalıkları, pulmoner hemosiderozis, kist hidatik hastalığı, trakeostomili ve ev tipi mekanik ventilasyonu cihazı kullanan hastalar takip edilmektedir. Bölümümüzde çocukluk çağı akciğer hastalıklarının tanısında ve tedavisinde kullanılan solunum yollarının kameralı sistem ile değerlendirildiği, gerektiğinde hava yollarından tanı için örnek alındığı fleksible bronkoskopi işlemi her yaş grubuna yapılmaktadır.
1. Doğum odasında canlandırma gereksinimi bulunan yenidoğanların postnatal takibi
2. Prematürite ve sorunları (respiraturvar distress sendromu, inraventiküler kanama, patent duktus arteriosus, nekrotizan enterokolit, bronkopulmoner displazi, prematüre retinopatisi, premature osteopenisi vb.)
3. Term yenidoğanlarda solunum sıkıntısı (yenidoğanın geçici takipnesi, neonatal pnömoni, mekonyum aspirasyon sendromu, yenidoğanın persistan pulmoner hipertansiyonu, pulmoner hava kaçakları, neonatal akut respiratuvar distres sendromu, plevral efüzyonlar vb.)
4. Yenidoğanın bakteriyel enfeksiyonları, intrauterin enfeksiyonlar
5. Yenidoğan sarılıkları
6. Hipoksik iskemik ensefalopati ve yenidoğan konvülsiyonları
7. Yenidoğan kalp hastalıkları (cerahi gerektiren ve medikal izlem gerektiren)
8. Hipoglisemi, hiperglisemi, hipokalsemi, hipomağnezemi gibi metabolik bozukluklar
9. yenidoğanın endokrinolojik sorunları (hipotroidi, kongenital adrenal hiperplazi, hiperinsulinemik hipoglisemi vb.)
10. Genetik ve doğuştan metabolizma hastalıkları
11. Yenidoğanın renal ve üriner sistem patolojileri
12. Yenidoğanın hematolojik sorunları (anemi, trombositopeni, yaygın damariçi pıhtılaşma, trombofili vb.)
13. Yenidoğanın konjenital anomalileri (merkezi sinir sistem anomalileri, hidrosefali, nöral tüp defektleri), gereksinim duyulması halinde yenidoğanın gastrointestinal cerrahi anomalileri (konjenital diyafragma hernisi, anal atrezi, duodenal atrezi, trakeoözefajal fistül, ileal atrezi vb.)
gibi bir çok hastalıkların takip ve tedavisi İLGİLİ BİLİM DALLARI ile koordineli bir şekilde yapılmaktadır.