PEDİATRİ NEFROLOJİ OLGU PANAYIRI

Çocuk Nefroloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen Erciyes Pediatri Nefroloji 2 Olgu Panayırı 01 – 03 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Düzenleme kurulunda Prof. Dr. Ruhan DÜŞÜNSEL, Prof. Dr. Fatoş YALÇINKAYA, Prof. Dr. Zübeyde GÜNDÜZ, Prof. Dr. M. Hakan POYRAZOĞLU, Doç. Dr. İsmail DURSUN, Uzm. Dr. Sibel YEL ve Uzm. Dr. Kenan YILMAZ’ın bulunduğu toplantının açılışı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed GÜVEN, Çocuk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU ve Fakültemiz Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Bşk. Prof.Dr.Ruhan DÜŞÜNSEL tarafından yapılmıştır.

Toplantıya ülkemizin 37 Çocuk Nefroloji Merkezinden çok sayıda Çocuk Nefroloji hocaları ve uzmanlık öğrencileri katılmıştır. Toplantıda çocuk nefroloji pratiğinde sık karşılaşılan hastalıklar yanında tanı zorluğu olan nadir hastalıklar da olgu temelli tartışılmıştır.

Toplantı sırasında Erciyes Çocuk Nefroloji Bilim Dalının kurucusu Prof.Dr. Enver HASANOĞLU ile Eşi ve aynı zamanda Fakültemiz Çocuk Metalobizma Bilim Dalı kurucusu Prof.Dr.Alev HASANOĞLU’na Rektörümüz Prof.Dr.Fahrettin KELEŞTEMUR tarafından Üniversitemize ve Fakültemize yaptıkları katkılardan dolayı birer hediye takdim edilmiştir.

Cuma ve Cumartesi günleri yapılan bilimsel aktivitelerin ardından Pazar günü ülkemizin gözde kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda konuklarımız kayak yapma imkânı bulmuşlardır.